sâmbătă, 18 septembrie 2010

Ciclul menstrual

Despre ciclul menstrual simplu si pe scurt.
Cand incepe si cand se incheie un ciclu menstrual?
Ciclul menstrual incepe odata cu prima zi de menstruatie si se incheie odata cu ziua dinaintea urmatoarei menstruatii.
(menstruatia este acea etapa a ciclului menstrual in care are loc eliminarea de sange)

Care este durata ciclului menstrual?
Ciclul menstrual poate dura de la 21 la 40 de zile si are o durata medie (medie statistica) de 28 de zile

Cum se deruleaza ciclul menstrual?
Ciclul menstrual are doua etape (doua faze):
  1. Faza foliculara
  2. Faza luteala
Faza foliculara a ciclului menstrual:
Faza foliculara incepe (cum aratam mai sus cand vorbeam de inceperea ciclului menstrual) incepe cu prima zi de menstruatie (sangerare).

Durata fazei fuliculare a ciclului menstrual depinde de dezvoltarea foliculului la nivelul ovarului si variaza de la 12 la 18 zile.
In timpul fazei foliculare a ciclului menstrual, hipofiza elibereaza FSH (Hormon Foliculo Stimulant), hormon ce stimuleaza dezvoltarea foliculilor ovarieni.

Folicul este o mica formatiune de atomi sub forma de sac. In acest sac se formeaza ovulul care va fi eliberat la sfarsitul etapei foliculare.

In timpul fazei foliculare se dezvolta mai multi foliculi dintre care doar unul devine dominant si-si continua maturarea pana ce va elibera ovulul.

Ovulatia sau eliberarea ovulului de catre folicul
Ovulatia marcheaza sfarsitul fazei foliculara si inceputul fazei luteala.
Inaintea ovulatiei cu 5 zile si dupa ovulatie timp de 2 zile este perioada fertila.

Perioada Fertila
Fertilitatea celor 5 zile dinaintea ovulatiei se datoreaza timpului de supravietuire al spermatozoizilor pana la ovulatie.
Dupa eliberarea ovulului, timp de 2 zile acesta poate fi fecundat (astfel se mai adauga doua zile la perioada fertila)

Faza luteala
Asa cum aratam si mai sus, faza luteala incepe odata cu eliberarea ovulului de catre foliculul dominant.
DEnumirea acestei faze a ciclului menstrual vine de la corpul luteal (foliculul care a eliberat ovulul) si care, in faza luteala va incepe sa secrete progeteron.
Progeteron este hormonul care creaza in uter conditii optime pentru o eventuala fecundatie si implantare.

Modul cum decurge faza luteala este dependent de fecundatie si implantare astfel:
  1. Daca are loc fecundatia si implantarea, corpul luteal va continua sa produca hormonul progesteron pana in al doile trimestru de sarcina cand incepe dezvoltarea placentei.
  2. Daca fecundatia / implantarea nu are loc, corpul luteal se dezintegreaza timp de 14 zile, timp in care se inregistreaza o scadere a nivelului de progeteron.
Cat dureaza faza luteala?
Daca durata fazei foliculara este variabila, 13 - 18 zile, faza luteala are o durata fixa de 14 zile.

Ciclul menstrual - comentarii, pareri, forum

Au fost adaugate 1 comentarii (pareri sau completari) la "Ciclul menstrual"
Anonymous spunea...
12 decembrie 2020 la 05:34

Salut, toată lumea Dr. Ogala este minunat, am încercat să concep în ultimii 9 ani după căsătoria mea, în cele din urmă am rămas însărcinată la o săptămână după ce am luat acest produs de fertilitate pe bază de plante pe care mi l-a dat Dr. Ogala. A fost incredibil. Am avut un istoric de avorturi spontane recurente, dar folosind ierburile lor am rămas însărcinată în mod natural la vârsta de 42 de ani, nu cred niciodată în ajutoarele plantei până când am întâlnit o mulțime de mărturii ale doctorului Ogala despre cât de util și cât de util a fost o mulțime de oameni, apoi am încercat, sunt atât de fericit astăzi, că voi avea grijă de cursul bebelușului meu cu gemeni după toate medicamentele pentru fertilitate consumate, inclusiv 6 cicluri de inducție Clomp, Încercați să concepeți Vă recomandăm să îl contactați astăzi la, @ Gmail.com sau sunați-l / WhatsApp la +2347049668119, am văzut și mărturii despre ajutorul său divers pentru persoanele cu, doriți ca fostul dvs. să se întoarcă) Încercând să rămâneți însărcinată) doriți să vă căsătoriți.) Îndepărtați orice boală din corpul vostru) .. ajunge la el astăzi, cred că Dumnezeu îl folosește pentru marea sa lucrare!


Trimiteți un comentariu